به گزارش ویکی پلیمر به نقل از خبرگزاری مهر؛ صادرات پلیمر ایران برای نخستین بار به آمریکای جنوبی محقق شد. این موفقیت، پس از سال ها تلاش و برنامه ریزی، نشان از بلوغ صنعت پلیمری کشور در سطح جهانی دارد.
در سال ۱۳۹۰ رضا حمزه لو، مدیرعامل وقت شرکت بازرگانی پتروشیمی، از برنامه ریزی برای ورود محصولات پلیمری ایران به بازار آمریکای جنوبی خبر داده بود. اما تا سال ها پس از آن، این هدف تنها در حد مذاکرات و برنامه ریزی باقی ماند و صادرات ایران به این منطقه صرفاً به محصولاتی مانند کودهای شیمیایی محدود شد. حالا اما، طبق اطلاعات منتشرشده در سامانه کدال، ایران موفق شده است برای نخستین بار محصولات پلیمری خود را به کشورهای این منطقه صادر کند.
ورود به بازاری سودآور و چالش برانگیز
بر اساس اظهارات کارشناسان، بازار آمریکای جنوبی از نظر مصرف پلیمر، ظرفیت قابل توجهی دارد و به دلیل فاصله جغرافیایی، ورود به این بازار نیازمند مزیت های رقابتی بالا، لجستیک پیشرفته و ثبات در تولید است. حضور پلیمرهای ایرانی در این بازار، می تواند زمینه ساز افزایش سهم صادرات غیرنفتی ایران و گسترش سبد مشتریان جهانی شود.
ظرفیت رو به رشد؛ سهم ایران در بازار جهانی
سعید اسماعیلی، کارشناس صنعت پتروشیمی، با اشاره به ظرفیت ۸.۸ میلیون تنی تولید سالانه پلیمر در ایران گفت: «ایران با داشتن ۱.۸ درصد از ظرفیت جهانی و ۲۱ درصد از ظرفیت خاورمیانه، بازیگری مهم در بازار پلیمر منطقه ای محسوب می شود. صادرات گریدهای مختلف پلی اتیلن، از جمله فیلم LDPE و پلی استایرن GPPS، در سال های اخیر جهش قابل توجهی داشته اند.»
بازارهای هدف در حال گسترش
در حال حاضر کشورهای چین، عراق، ترکیه، افغانستان و هند از مشتریان اصلی پلیمر ایران هستند. همچنین کشورهای روسیه، جمهوری چک، اسلواکی، آذربایجان، ازبکستان و گرجستان نیز به جمع خریداران این محصولات پیوسته اند. رشد ۶۷ درصدی خرید پلیمر از ایران توسط روسیه، نشانه ای از تحرکات جدید در بازارهای صادراتی کشور است.
آینده ای روشن برای صادرات پلی اتیلن
در صورتی که پروژه های توسعه ای بین ایران و چین برای تولید پلی اتیلن به مرحله اجرا برسد، پیش بینی می شود مجموع صادرات پلی اتیلن ایران در تمامی گریدها تا سال ۲۰۳۰ به حدود ۷۵ میلیون تن برسد؛ هدفی بلندپروازانه که با ادامه مسیر فعلی و جذب سرمایه گذاری خارجی می تواند دست یافتنی باشد.
منبع: خبرگزاری مهر